Ridouan Taghi: een korte biografie van de grootste 'Kleine' (2025)

Ridouan Taghi

(Tétouan, 20 december 1977)
Bijnamen: Kleine, Patron, Freggel, Neus
De Marokkaanse-Nederlander is 1,76 meter en heeft bruine ogen.

Jonge jaren van Ridouan Taghi

Taghi is geboren in het noorden van Marokko, in Beni Selman, gelegen in de regio Tanger-Tétouan-Al Hoceïma, vlak bij Chefchaouen. In 1980, wanneer hij twee jaar oud is, verhuist hij met zijn ouders, oudere broer en twee zussen naar Vianen in Nederland. Later breidt het gezin zich uit met nog zes meisjes en een jongen.

Begin jaren ’90 sluit Taghi zich aan bij de jeugdbende Bad Boys, waarvan BAD staat voor ‘black and deadly’. De bende is actief rond de Amsterdamsestraatweg in Utrecht en winkelcentrum City Plaza in Nieuwegein. In Nieuwegein en omgeving zorgt de groep voor overlast en pleegt ze inbraken.

In 1992 is Taghi voor het eerst veroordeeld, onder andere voor inbraken en wapenbezit. Op 17-jarige leeftijd stopt hij met zijn vwo-opleiding in Nieuwegein. Ondanks zijn intelligentie als vwo-leerling, handelt hij op dat moment al in hasj op het schoolplein. Tussen 1992 en 1998 is hij meerdere keren veroordeeld voor inbraken, wapenbezit en het verlaten van de plaats van een ongeval.

Vanaf 2000 blijft Taghi lange tijd buiten het zicht van de politie. Hij runt een grillroom aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht en trekt zich verder terug. In 2009 schrijft hij zich uit bij de Basisregistratie Personen.

100 grootste criminelen van Nederland (inmiddels meer…)
De Nederlands misdaadencyclopedie
Alle Liquidaties in Nederland
Boeken over Nederlandse criminaliteit
Bijnamen van de verschillende criminelen uit binnen- en buitenland.
Zie hier ->>> Meer interessante artikelen over criminaliteit op deze website

De opkomst van Ridouan Taghi

Rond de eeuwwisseling krijgt Ridouan Taghi de beschikking over een hasjlijn, die hij zogenaamd ‘erft’ van een familielid. Hij gebruikt deze route van Marokko naar Nederland om cocaïne te smokkelen. In 2005 begint Taghi met de import van cocaïne vanuit Panama naar Nederland, via Marokko. Hij brengt hiermee ongeveer 1.000 kilo cocaïne per maand het land binnen.

Taghi weet zich hierdoor op te werken tot een van de nieuwe kopstukken in de Nederlandse onderwereld. In 2012 gaat het echter mis. Een ruzie en de verdwijning van een grote partij cocaïne zorgen voor grote spanningen tussen rivaliserende bendes.

Dit leidt tot een reeks moorden, waarbij Taghi wordt gezien als de leider van de criminele organisatie die hiervoor verantwoordelijk is. Ondanks zijn eerdere veroordelingen blijft hij lang buiten beeld bij de Nederlandse politie. Bij de Spaanse politie komt hij echter in beeld na de mislukte liquidatie van zijn neef Tarik Abdellaoui in Fuengirola in 2013.

Taghi zou opdracht hebben gegeven voor de moord op Abdellaoui na een ruzie over drugs. Hoewel Abdellaoui de aanslag overleeft en Taghi aanwijst als de verantwoordelijke, is hij een jaar later alsnog geliquideerd. Sindsdien staat Taghi ook in Spanje op de radar van justitie.

De groeiende macht

Vanaf 2013 maakt Taghi naam als een van de grootste handelaren in cocaïne. Het Team Criminele Inlichtingen en de Financial Intelligence Unit van de politie ontvangen vanaf dat moment meerdere meldingen over zijn activiteiten.

De eerste liquidatieopdracht

Volgens kroongetuige Nabil B. geeft Taghi in 2014 zijn eerste liquidatieopdracht: de moord op mbo-scholier Mohammed Alarasi in Amersfoort. Deze blijkt echter een vergismoord, want het werkelijke doelwit is de crimineel Samir Jabli. Jabli is op 1 december 2014 alsnog vermoord.

In juni 2015 neemt het onderzoek naar Taghi een wending wanneer Ebrahim Buzhu aangifte doet tegen hem en zijn rechterhand Saïd Razzouki. Buzhu beweert op Taghi’s dodenlijst te staan vanwege zijn betrokkenheid bij een ontvoering in 2009.

In juli 2015 leidt het onderzoek 26Koper tot de vondst van twee grote wapendepots en de arrestatie van een groep mannen. Veel van deze mannen zijn oud-leden van dezelfde jeugdbende waar Taghi deel van uitmaakte.

Uit onderschepte PGP-berichten concludeert het Openbaar Ministerie dat de wapens en mannen behoren tot de criminele organisatie rond Taghi.

Liquidaties

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is Ridouan Taghi in 2014 voor het eerst verantwoordelijk voor een liquidatie. Het doelwit is de crimineel Samir Jabli, maar door een vergissing wordt mbo-scholier Mohammed Alarasi vermoord in Amersfoort. Later dat jaar, op 1 december, is Jabli alsnog geliquideerd.

Moord op Ronald Bakker

In september 2015 wordt spyshopmedewerker Ronald Bakker vermoord. De spyshop Sitcon Security speelt een cruciale rol in het onderzoek 26Koper. Justitie heeft de administratie van de spyshop opgevraagd en gebruikt aankoopbonnen als bewijsmateriaal.

Taghi’s groep maakte gebruik van de spyshop om auto’s te controleren op verborgen zenders (sweapen), die door de politie of criminele rivalen geplaatst konden zijn. Taghi ziet de medewerking van de spyshop aan justitie als verraad.

In een PGP-bericht van 26 juli 2015 schrijft Ali M.: “Ze hebben ons gewoon genaaid. Spullen verkopen en ons naaien.” Uit onderzoeksdossiers blijkt dat Taghi zo woedend is dat hij een aanval met een of meerdere bazooka’s laat voorbereiden. Het plan is om meerdere medewerkers van de spyshop te doden, omdat Taghi niet zeker weet wie precies verantwoordelijk is voor de samenwerking met justitie.

Een plan dat niet doorgaat

Mourad B. bericht aan Mario R.: “Er slapen honderd procent mensen. De man van de Porsche en zijn vrouw, maar zie geen kind. Hahaha. Ja, bazooka gaat er zeker doorheen.” De raketaanval wordt echter om onbekende redenen niet uitgevoerd.

Moorden en liquidaties

Begin april 2015 wordt crimineel Naoufal F. gearresteerd in Dublin. Samen met Richard R. en Taghi vormt hij een driemanschap, waarin F. vooral de rol van hitman vervult. Na deze arrestatie stelt Taghi voor om officier van justitie Koos Plooij te liquideren, die betrokken is bij het onderzoek naar Taghi’s organisatie. Richard R. wijst dit plan echter af: ‘Dat zijn echte gedachtes, maar nee.’

  • Abderrahim Belhadj: Op 9 mei 2016 wordt Belhadj vermoord. Het OM stelt dat Taghi de opdracht geeft omdat Belhadj twee blokken cocaïne zou hebben gestolen.
  • Samir Erraghib: Op 22 juni 2016 wordt Erraghib in IJsselstein geliquideerd. Volgens het OM gaf Taghi deze opdracht omdat Erraghib over hem zou hebben gepraat.
  • Ranko Scekic: Als de crimineel Ebrahim Buzhu moeilijk te traceren blijkt, richten Taghi en zijn rechterhand Saïd Razzouki zich op Ranko Scekic, een vriend van Buzhu. In versleutelde berichten spreekt Taghi over Scekic als “die hond Joego”. Scekic wordt op 22 juni 2016 vermoord, slechts enkele dagen voordat hij zou getuigen in de strafzaak 26Koper.

De liquidatie van Martin Kok

Lees hier →meer over de handel en wandel Martin Kok op deze website.

In juni 2016 publiceert oud-crimineel en misdaadblogger Martin Kok op zijn website Vlinderscrime over de drugsverdachten Ridouan Taghi, Naoufal F. (‘Noffel’) en ‘Rico de Chileen’.

Kok brengt de heren in verband met een internationale cocaïnelijn en een reeks liquidaties. Hij publiceert op zijn site hun namen voluit, plaatst er foto’s bij en noemt hen ‘de bazen van 26Koper’.

In juli 2016 is geprobeerd Kok te liquideren door een bom onder de auto waarin hij reed te plaatsen, maar deze wordt op tijd door Kok zelf ontdekt. Martin Kok over de ‘bom’:

‘Ze doen hun best maar. Wij gaan lekker zuipen en hoeren snoeren.’

‘Bommetje, magneetje, lampje dat brandde, ze zagen meteen dat het een bom was’, zegt Martin Kok tegen AT5. ‘Maar ze wisten het al van tevoren, want we moesten de zaak ontruimen. Ik was eten met een paar lekkere wijven in het Kalfje en toen we eruit liepen zag ik ook een bom onder mijn auto.’


Op 12 september van datzelfde jaar schrijft Kok opnieuw op zijn website over Taghi, Richard R., en Naoufal F.

Donderdag 8 december 2016, in de middag in Amsterdam-Zuid, wordt wederom een moordpoging gedaan op Kok, maar het wapen van de schutter lijkt te haperen, zonder dat Kok het doorheeft. Diezelfde avond wordt Kok alsnog geliquideerd in Laren.

Volgens het OM waren deze liquidatiepogingen in opdracht van Taghi.

Nog meer (pogingen tot) liquidaties

Op 12 januari 2017 wordt geprobeerd Khalid H. te liquideren. In plaats daarvan wordt zijn flatgenoot Hakim Changachi vermoord. Twee dagen na deze liquidatie wordt opnieuw geprobeerd Khalid H. te vermoorden, maar ook deze keer weet hij te ontsnappen.

Nabil B.: van dader tot kroongetuige

Bij de eerste liquidatie waarbij Changachi om het leven komt, is de latere kroongetuige Nabil B. betrokken. Nabil B. is bevriend met de familie van Changachi en raakt hierdoor verwikkeld in een conflict tussen de familie en de groep van Taghi.
Uiteindelijk besluit Nabil B. naar justitie te stappen en kroongetuige te worden.

Vergismoord op zoon van Marokkaanse rechter in Marrakesh

Op 31 januari 2017 wordt Justin Jap Tjong geliquideerd, en op 17 april 2017 volgen de liquidaties van Farid Souhali en Jaïr Wessels. Volgens het OM geeft Taghi voor deze liquidaties opdracht aan de motorclub Caloh Wagoh.
Sinds begin 2016 is Taghi in conflict met Mustapha F. In november 2017 wordt geprobeerd F. te liquideren in Marrakesh. Door een vergissing wordt echter de 26-jarige zoon van een Marokkaanse rechter vermoord in Café La Crème.

Voor deze moord worden in Marokko twee schutters en een broer van Taghi veroordeeld. Daarnaast wordt in oktober 2021 ook Taghi’s neef en vertrouweling Jaouad F. gearresteerd voor betrokkenheid. Zowel de Nederlandse als de Marokkaanse opsporingsdiensten concluderen dat Taghi de opdrachtgever is van deze moord.

Aanslag op de Telegraaf

In de nacht van 26 juni 2018 wordt een aanslag gepleegd op het kantoor van de Telegraaf. Een bestelwagen rijdt in op het gebouw, waarna deze tot ontploffing wordt gebracht.
Hoewel het motief voor de aanslag volgens het OM niet vaststaat, vermoeden zij dat Taghi de opdrachtgever is. Het lijkt erop dat publicaties over Taghi de aanleiding zijn geweest.

De aanhouding van Ridouan Taghi

Ridouan Taghi stond lange tijd op de Nationale Opsporingslijst en werd sinds maart 2018 internationaal gezocht. In november 2018 verhoogde het Openbaar Ministerie (OM) de beloning voor de gouden tip die zou leiden tot de opsporing van Taghi of zijn rechterhand Saïd Razzouki naar 100.000 euro, het hoogste bedrag tot dan toe.
Op 16 december 2019 werd Taghi aangehouden in Dubai. Hij had zich verscholen in een villa met gesloten gordijnen, terwijl kennissen en handlangers dagelijks benodigdheden kwamen brengen.

Dankzij onderzoek naar internetdata van dit adres en de informatie van mensen die boodschappen bezorgden, kon de identiteit van Taghi met zekerheid worden vastgesteld. Vervolgens organiseerde de politie van Dubai een inval, die rustig verliep. Taghi erkende zijn identiteit en gaf aan Dubai te zijn binnengekomen met een vals paspoort.

Ik ben geslagen en geschopt, in mijn gezicht en op andere plekken.

Na zijn arrestatie gaf Taghi aan dat het er hard aan toe ging. Volgens hem: “Op het politiebureau hebben ze me 72 uur wakker gehouden en chemische middelen toegediend. Ik ben geslagen en geschopt, in mijn gezicht en op andere plekken. Ook had ik strakke tiewraps om mijn enkels en handen en een plastic blinddoek voor mijn ogen. Ook Marokkaanse agenten werkten hieraan mee.”
Drie dagen na zijn arrestatie werd Taghi, volgens het OM, op verzoek van de autoriteiten in Dubai als ongewenste vreemdeling per chartervlucht naar Nederland gebracht. Hij werd ingesloten in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught, die ook dient als huis van bewaring.

Zijn advocaat, Inez Weski, betwistte de correctheid van de procedure en stelde dat Taghi feitelijk was ontvoerd. Minister van Justitie en Veiligheid, Ferd Grapperhaus, reageerde hierop door te verklaren dat alles volgens de regels was verlopen. Hij benadrukte dat de uitzetting een besluit was van de autoriteiten in Dubai en dat er geen aanwijzingen waren voor ontvoering.

Ondertussen staan ongeveer 70 mensen onder politiebescherming vanwege bedreigingen vanuit het netwerk van Ridouan Taghi. Deze beveiliging blijft gehandhaafd, zelfs na zijn arrestatie.

De strafzaken tegen Ridouan Taghi

Het Marengo-proces

In juli 2019 begon de rechtszaak tegen zeventien verdachten, met Ridouan Taghi als hoofdverdachte. Het OM beschuldigt Taghi en zijn organisatie van grootschalige cocaïnehandel en houdt hen verantwoordelijk voor een reeks moorden en moordpogingen.
Een centrale rol in het proces is weggelegd voor de verklaringen van kroongetuige Nabil B. De advocaat van Taghi in dit proces, Inez Weski, maakte op 17 oktober 2019 bekend te overwegen te stoppen met de verdediging. Zij stelde dat justitie het proces traineerde, waardoor haar cliënt geen eerlijk proces zou krijgen.

Op 19 december 2019 besloot Weski echter de verdediging van Taghi voort te zetten. In september 2021 verzocht Weski om de zaak van Taghi af te splitsen van het Marengo-proces, maar dit verzoek werd afgewezen.

Liquidaties rondom kroongetuige

Tijdens het proces zijn drie personen rondom de kroongetuige geliquideerd. De broer van de kroongetuige, Reduan Bakkali, wordt op 29 maart 2019 vermoord, na twee mislukte pogingen de dag daarvoor.

De moord vindt plaats zes dagen na de bekendmaking van de kroongetuigedeal.
Volgens bronnen aan Het Parool wilde Nabil B. beveiliging van justitie, maar de stelling van het Openbaar Ministerie dat hij slechts beperkt beveiliging zou hebben gewild, klopt niet.

Volgens het Gerechtshof Amsterdam “heeft het er alle schijn van” dat de moord het gevolg is van de kroongetuigedeal. Taghi is hiervoor nooit aangeklaagd, maar binnen de opsporing wordt aangenomen dat hij de opdrachtgever was.

Op 18 september 2019 vindt de liquidatie van Derk Wiersum, de advocaat van de kroongetuige, plaats. Twee schutters zijn veroordeeld tot 30 jaar celstraf voor deze moord. Daarnaast staan nog drie personen onder verdenking van betrokkenheid, waaronder Jaoud F. en een neef van Taghi.

Liquidatie van Peter R. de Vries

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die als vertrouwenspersoon de kroongetuige bijstaat, wordt op 6 juli 2021 in Amsterdam vermoord. Al in 2019 meldt het OM aan De Vries dat hij op de dodenlijst van Taghi zou staan. Taghi ontkent dit, evenals zijn betrokkenheid bij de moord.

Op 15 januari 2022 wordt het lichaam van Ebrahim ‘De Slager’ Buzhu gevonden nabij Cádiz. Hij is overleden aan een schotwond door het hoofd. Ebrahim Buzhu (52) is in 2015 de eerste persoon die bij de politie een verklaring aflegde over de inmiddels beruchte en gevreesde topcrimineel Ridouan Taghi.

Eris-proces

Parallel aan het Marengo-proces loopt het Eris-proces, waarin vijf moorden en elf moordplannen centraal staan. Dit proces betreft 21 verdachten, voornamelijk afkomstig uit motorclub Caloh Wagoh.
Net als in het Marengo-proces speelt een kroongetuige, Tony G., een sleutelrol. Het OM verdenkt Taghi van betrokkenheid bij drie van de moorden: die op Justin Jap Tjong, Jaïr Wessels en Farid Souhali.

Taghi is in het Eris-proces echter niet aangeklaagd, omdat het OM ervan uitgaat dat de maximale straf al in het Marengo-proces zal worden opgelegd.

Gevangenschap en vluchtpogingen van Ridouan Taghi

Taghi vecht de verlenging van zijn verblijf in de EBI in Vught aan, de zwaarst bewaakte gevangenis van Nederland. Minister Sander Dekker besluit zijn verblijf te verlengen, ondanks protest van Taghi, die het regime “onmenselijk zwaar” noemt. Zijn detentie-advocaat Thomas van der Horst zegt: “Hij moet haast voor elke scheet procederen bij de beklagrechter.”

De beroepscommissie van de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) beslist dat Taghi niet naar een andere gevangenis wordt overgeplaatst. Hoewel er onvoldoende bewijs is voor een extreem vluchtrisico, stelt de RSJ dat er “een onaanvaardbaar maatschappelijk risico” bestaat als Taghi zou ontsnappen.

In februari 2021 start een onderzoek naar Taghi’s communicatie vanuit de gevangenis. De autoriteiten luisteren gesprekken met zijn neef Youssef, die als “media-advocaat” fungeert, af. Volgens het OM speelt Youssef boodschappen van Taghi naar buiten door en assisteert bij ontsnappingsplannen. Op 8 december 2021 arresteren de autoriteiten Youssef in de EBI.

Op 21 april 2023 wordt ook Inez Weski, Taghi’s advocaat, gearresteerd voor mogelijk het doorgeven van boodschappen.

Al veel langer bezig met een ontsnappingspoging

Uit een rapport van de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) uit april 2021 blijkt dat Taghi al voor zijn arrestatie in Dubai werkte aan een ontsnappingsplan. Volgens informatie van het Team Criminele Inlichtingen zou Taghi een eigen commandogroep hebben met zware wapens.
In het rapport staat:
“Er zou worden gezocht naar een bemiddelaar die hiervoor enkele tientallen miljoenen euro’s zal krijgen. Tot slot komt naar voren dat een neef van klager mensen benadert om klager te bevrijden.”

Zo vader, zo zoon

Uit een Italiaans strafdossier uit januari 2023 tegen maffiakopstuk Raffaele Imperiale blijkt dat vrachtwagens cocaïne via bedrijventerreinen in Noord-Holland naar Italië vervoerden. Miljoenen euro’s aan opbrengsten werden teruggebracht, waarvan 2,5 miljoen euro bestemd zou zijn geweest voor de zoon van Ridouan Taghi.
Volgens het boek De drugsmaffia dicteert van misdaadjournalist Gerlof Leistra worden de zonen van Taghi klaargestoomd om zijn rol over te nemen.

Redouan Taghi: een overzicht in jaren

2011

3 december 2011

Er vindt er een dubbele moord plaats in Houten in Nederland. Jaap Zillig en Pieter Vos worden doodgeschoten in een vuurgevecht. Ridouan Taghi, Naoufal Fassih en Redouan Boutaka worden er alle drie van verdacht een rol te hebben gespeeld.

2012

22 juni 2012

Tarik Abdellaoui is gewond geraakt nadat hij het doelwit is van een schietpartij in Spanje. Tarik is een Nederlands-Marokkaanse drugsdealer die actief is aan de Costa del Sol. Hij wordt verdacht van het stelen van grote hoeveelheden cocaïne. Ridouan Taghi is de hoofdverdachte in deze schietpartij.

2013

13 augustus 2013

Frank Scharrenberg is in het bijzijn van zijn familie doodgeschoten in Marbella, Spanje. Ridouan Taghi zou voor deze moord hebben samengewerkt met Rico de Chileen, de rechterhand van Naoufal Fassih.

31 oktober 2013

Tarik Abdellaoui wordt doodgeschoten door Ridouan Taghi’s organisatie in Fuengirola ,

13 december 2013

Ridouan Taghi schiet Viktor van den Broeke neer in de Dominicaanse Republiek. Viktor maakt deel uit van een netwerk van corrupte Belgische douanebeambten, gerelateerd aan Tim Deelen.

2014

20 januari 2014

Mohammed Alarasi wordt in Amersfoort vermoord door huurmoordenaars gestuurd door Ridouan Taghi. Nabil Bakkali, alias ‘Chekam’, die deel uitmaakt van het commando, zal zich gaan uitleveren bij de politie door te bevestigen dat de moord is gepleegd door de organisatie van Ridouan Taghi en dat ze het verkeerde doelwit zijn.

De huurmoordenaars probeerden Samir Jabli te liquideren. Deze onthullingen zullen het begin zijn van wat zal culmineren in het Marengo-proces.

30 november 2014

Samir Jabli wordt geliquideerd in Amersfoort voor het huis van zijn ouders.

2015

9 september 2015

Ronald Bakker is vermoord in de spyshop waar bewakingscamera’s en telefoons met een PGP-systeem worden verkocht. De man heeft geen connectie met de Mocro Maffia, maar geeft wel wat informatie aan valse cliënten over Ridouan Taghi. De nepklanten, leden van Taghi’s organisatie, zullen terugkeren om de 59-jarige te liquideren;

26 september 2015

Chili’s meest gezochte crimineel, Rico de Chileen maakt op afstand kennis met Ridouan Taghi door Naoufal Fassih via PGP-berichten. Berichten die in 2020 zijn gedecodeerd, onthullen Noffels bericht aan Taghi: ‘Chief, je moet Rico ontmoeten. Hij is een man, net als wij, wollah.’

2016

16 april 2016

Taghi zit achter de moord op Samir Erraghib in IJsselstein. De autoriteiten onderscheppen PGP-berichten tussen Ridouan Taghi en Naoufal Fassih ter voorbereiding op deze moord.

17 april 2016

Taghi bereidt n samenwerking met Rico de Chileen de moord op officier van justitie Koos Plooij en journalist Martin Kok voor. De moord op officier Plooy zal nooit plaatsvinden en de journalist is later in 2016 doodgeschoten.

9 mei 2016

Bagdad El H. en Ranko Scekic lopen dronken door de wijk Kanaleneiland in Utrecht. Ridouan Taghi huurmoordenaars zwerven door de buurt, op zoek naar een de heren. Door de Nederlandse autoriteiten ontcijferde PGP-berichten onthullen dat de huurmoordenaars de moord hebben geannuleerd vanwege de talrijke politiepatrouilles in de wijk.

22 juni 2016

Taghi zit achter de moord op Ranko Scekic in Utrecht. De man staat dicht bij Ebrahim B., de man die in 2015 aangifte deed tegen Ridouan Taghi wegens doodsbedreigingen.

24 juni 2016

Wout Sabee is vermoord voor zijn villa in De Meern . De 70-jarige voormalig drugsdealer heeft op de Nederlandse televisie zijn mening heeft gegeven over de Mocro Maffia. Ridouan Taghi is de verdachte in de moord op de Nederlander.

11 oktober 2016

Taghi stuurt een huurmoordenaar om Abdelkarim Ahabad in Nederland neer te schieten. Het doelwit weet op wonderbaarlijke wijze te ontsnappen.

8 december 2016

Taghi is de kwade genius achter en van sponsor van de moord op journalist Martin Kok . De journalist heeft de banden tussen Ridouan Taghi, Rico de Chileen en Noffel Fassih onthuld

2017

3 januari 2017

De moord op Khalid Hmidat wordt verijdeld door de Nederlandse politie. De vermeende sponsor van deze moordaanslag is Ridouan Taghi.

12 januari 2017

Hakim Changachi is vermoord door de organisatie van Nabil Bakkali in Utrecht. Ridouan Taghi probeert Khalid Hmidat. te liquideren.

Ridouan Taghi: een korte biografie van de grootste 'Kleine' (1)

Hakim Changachi

31 januari 2017

De 25-jarige Justin Jap Tjong, vriend en handlanger van Nabil Bakkali tijdens de moord op Hakim Changachi, wordt doodgeschoten in Amsterdam. Jap Tjong moet uit de weg worden geruimd omdat hij zich voor die tweede moordpoging terugtrok en met een familielid sprak over de eerste moord. Zijn moord is georganiseerd door Ridouan Taghi.

Ridouan Taghi: een korte biografie van de grootste 'Kleine' (2)

Justin Jap Tjong

Maart 2017

Gerel Palm, door justitie beschouwd als een van de belangrijkste huurmoordenaars van Ridouan Taghi, wordt gearresteerd in Suriname. Maar kort na zijn arrestatie weet te ontsnappen uit de gevangenis van Paramaribo. Sindsdien is hij op de vlucht.

17 april 2017

Drugsbaron Farid Souhali is doodgeschoten door Ridouan Taghi’s organisatie in Den Haag.

7 juli 2017

Crimineel Jaïr Wessels wordt doodgeschoten door twee huurmoordenaars uit het kamp van Ridouan Taghi. De twee huurmoordenaars zijn lid van een motorgroep ‘Caloh Wagoh’.

21 september 2017

De 55-jarige zakenman Stefaan Bogaerts, oorspronkelijk afkomstig uit Brasschaat (België), is doodgeschoten in Spijkenisse in Nederland. Zijn moord zou zijn bevolen door Ridouan Taghi.

2 november 2017

Ridouan Taghi stuurt twee Nederlands-Surinaamse huurmoordenaars om Mous, Mustapha El Fechtali, neer te schieten in Marrakesh. In plaats van Mustapha El Fechtali wordt een jonge student doodgeschoten, zijn vader is een hoge rechter in Marokko.

2018

Ridouan Taghi is verondersteld in de Golfstaten te verblijven. Ook zou hij kunnen zijn in Latijns-Amerika, Kish (Iran) en Dubai (Verenigde Arabische Emiraten). Terwijl Ridouan Taghi en Saïd Razzouki op de vlucht zijn, vinden de twee mannen een veilige plek voor Interpol.

Ze reizen met hulp van de hoogste functionarissen van de Verenigde Arabische Emiraten naar Dubai en worden de sponsors van verschillende moorden in Nederland, Suriname en Colombia.

Ook importeren ze tonnen cocaïne via de havens van Antwerpen en Algeciras. Volgens De Telegraaf wordt 1/3 van de in Antwerpen geïmporteerde cocaïne gecontroleerd door de nieuwe Ridouan Taghi-bende, opgericht in Dubai met internationale criminelen uit Ierland, Italië , Nederland en Marokko.

29 maart 2018

Ridouan Taghi stuurt twee huurmoordenaars om Redouan Bakkali, de broer van Chekkam, alias Nabil Bakkali, een ex-lid van de Ridouan Taghi-bende, af te slachten.

Nabil Bakkali, ook wel ‘de berouwvolle’ genoemd, maakt eerder een einde aan zijn criminele activiteiten en geeft informatie over Ridouan Taghi aan de Nederlandse politie. Dit in ruil voor een vermindering van gevangenisstraf. Redouan Bakkali had geen strafblad.

10 april 2018

De 45-jarige Churisan Allen, lid van de organisatie van Mustapha El Fechtali (14 augustus 1975), wordt ontvoerd in Utrecht . Hij is nooit gevonden en is volgens de Nederlandse justitie waarschijnlijk dood. De man verscheen op een dodenlijst van Ridouan Taghi tegen een hoge prijs.

21 juni 2018

Taghi stuurt een gemaskerd persoon gewapend met een raketwerper naar het hoofdkwartier van Panorama. De journaliste Marie Claire, die de dag voordat ze belangrijke namen van de Ridouan Taghi-bende onthult in een artikel, is het belangrijkste doelwit.

26 juni 2018

Omstreeks vier uur ’s nachts vindt een tweede aanslag met RAM-pickup plaats tegen het hoofdkantoor van media De Telegraaf. De auto is vervolgens door de dader in brand gestoken, waarna hij te voet vlucht.

23 juli 2018

Jamal M. uit Schiedam is doodgeschoten in Barcelona, Spanje. De jonge Nederlands-Marokkaan staat op de dodenlijst van de Mocro Maffia. Ridouan Taghi wordt gezien als opdrachtgever.

11 augustus 2018

De twee broers van Ridouan Taghi worden gearresteerd door de Marokkaanse politie in Marokko.

27 oktober 2018

De 34-jarige Hamza Ziani is rond 21.00 uur zaterdagavond in in Torremolinos in een restaurant door zijn hoofd geschoten. De jonge jongen uit Utrecht is lid van de bende van Moes, Mustapha El Fechtali, rivaal van Ridouan Taghi.

Ziani is in 2013 veroordeeld voor (en later vrijgesproken van) de ontvoering van een man, die hij vier dagen vasthield in Kaatsheuvel.

2019

Maart 2019

Ridouan Taghi werkt samen met Raffaele Imperiale van de Napolitaanse maffia;

28 maart 2019

Mohamed El Aissaoui, werkzaam bij de Taghi-organisatie, wordt in Utrecht gearresteerd. Hij wordt ervan verdacht een rol te hebben gespeeld bij de moord op Ranko Skekic.

April 2019

De Nederlandse pers meldt dat journalist John van den Heuvel op de dodenlijst van Ridouan Taghi staat;

2 mei 2019

De 24-jarige Shaquille Goedhart wordt doodgeschoten in Amsterdam-Zuidoost. Ridouan Taghi zou de huurmoordenaar hebben gefinancierd. Badr K. (33), Revelino V. (31) en Marc-Anthony G. (29) zijn verantwoordelijk is voor de ‘grondig voorbereide’ liquidatie, aldus de rechtbank.

5 mei 2019

De Utrechter Dennis G., een vriend van Mous, Mustapha El Fechtali, rivaal van Ridouan Taghi, is vermoord door een huurmoordenaar in Paramaribo, Suriname.

Een jonge vrouw die gisteravond bij G. was, werd ook dodelijk geraakt. De moord op de twee vond plaats bij het tankstation SOL Torarica in Parimaribo, beter bekend als ‘On the Run’. Met de 18-jarige vrouw stond G. wat te drinken bij zijn pick-uptruck.

14 mei 2019

Peter R. de Vries meldt aan de Nederlandse pers dat zijn naam op de dodenlijst van Ridouan Taghi staat.

27 mei 2019

Mao (43), Mario R. (39) en Alejandro ‘Rambo’ P. (30), huurmoordenaars uit Ridouan Taghi, zijn door Interpol gearresteerd in Paramaribo in Suriname.

18 september 2019

Ook Derk Wiersum, de advocaat van Nabil Bakkali, wordt in Amsterdam vermoord. Ridouan Taghi zou de huurmoordenaar hebben gestuurd die de advocaat neerschoot, omdat deze te veel over hem weet.

20 oktober 2019

Naima Jillal (4 januari 1967), medewerkster van het Moes-netwerk, wordt ontvoerd in Amsterdam. Jillal verdwijnt spoorloos. Jillal is geen onbekende in het criminele circuit. Zo werd ze in het verleden verdacht van delicten als diefstal, handel in softdrugs, hennepteelt, mishandeling, valsheid in geschrifte en bedreiging, schrijft de Telegraaf.

12 december 2019

Rachid Kotar, lid van de bende Bouyakhrichan, belangrijkste rivaal van Ridouan Taghi, wordt vermoord voor de ogen van zijn vierjarige zoontje in Amstelveen.

2020

20 februari 2020

De pers onthult dat de Amsterdamse crimineel Danny K., Dino Soerel en de wapenverkoper Sjaak B. op eendodenlijst van Ridouan Taghi staan. Taghi zou na de liquidatie van Jaïr Wessels een conflict hebben gehad met Danny K.. Uit de pers blijkt ook dat er een grote som geld zou worden betaald om Dino Soerel in zijn cel te liquideren.

Maart 2020

De berouwvolle Nabil Bakkali getuigt tegen Mao R., die hij beschrijft als de rechterhand van Ridouan Taghi. Zeer discreet en stil zou Mao zeer gevaarlijk zijn en betrekkingen hebben met de Surinaamse president Desi Bouterse.

Bakkali zegt dit te hebben gehoord van Saïd Razzouki en zijn broer Mohammed. Hij beweert ook dat Taghi zijn eerste inbraak met Mao heeft gepleegd.

29 mei 2020

De advocaat van Taghi, Khalid Kasem, wordt ervan beschuldigd een rol te hebben gespeeld in de organisatie van Taghi zoals het verstrekken van informatie aan Zakaria El H.

2021

6 juli 2021

Peter R. de Vries is doodgeschoten door twee huurmoordenaars in Amsterdam. De 64-jarige De Vries staat op een dondenlijst van Ridouan Taghi. Volgens de Nederlandse autoriteiten is deze moord georkestreerd door de organisatie van Ridouan Taghi, hoewel deze laatste opgesloten zit in de EBI in Vugt (Extra Beveiligde Inrichting).

Ridouan Taghi: een korte biografie van de grootste 'Kleine' (2025)

References

Top Articles
Latest Posts
Recommended Articles
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated:

Views: 5887

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.